Mek Yapı Konut Stratejisi
Konut sektörü; içinde bulunduğumuz ekonomik ve toplumsal problemlere rağmen büyümeye her daim devam eden bir sektördür. Konut yatırımında değer artış kazancının yanında, aynı anda kira getirisi ile birlikte yatırımınızın değeri katlanarak artmaktadır. Birikimlerini değerlendirmek isteyen kişilerin ilk tercihlerinden biri konut yatırımıdır. Tasarruf yapmakta zorlananlar için konut satın almak, bir motivasyon kaynağıdır.
MEK YAPI bunun bilinciyle, hayatınızı geçirmek istediğiniz yeri, en iyi lokasyonda ve en uygun fiyata olmak üzere sizin hayallerinize uygun olarak sunar.
MEK YAPI
Günümüzde kullanılan ileri düzeydeki kontrol sistemlerinin, günlük ev hayatına uyarlanarak, bu teknolojilerin akıllı cihazlar ile kişiye özel hale getirilmesidir.Kişilerin hayatını kolaylaştıran daha güvenli, konforlu, tasarruflu ve uzaktan kontrol edilebilen, tamamen sizin inisiyatifinizde bir yaşam sunmaktır.Sizin yazacağınız senaryoda akıllı eve düşen, ikinci bir senaryoya kadar onu oynamaktır.Elektrikten suya, ısınmadan güvenliğe, konfora ve en önemlisi, size zamandan tasarruf ettiren akıllı evlerdir.Evinizin kapısını kapadığınızda özlemini çektiğiniz dinginlik ve huzuru, akıllı evler sizlere, konfor, güvenlik, tasarruf ile birlikte sunarken, size ait olan hayatınızı geri veriyor.
Çevre Dostu Projeler
Güneş enerji haritasında uygun konumda bulunan Ankara’da, güneş enerjisini depolayarak projedeki ortak alanların (Koridor aydınlatma, asansör, otomatik kapıların çalışması vb) enerji ihtiyacını karşılalanabilir.
Gün ışığını aldığı sürece depolama yaparak hava karardığı andan itibaren kendi deposundan aydınlatma yaparak tasarruf sağlamaktadır. Depolama yapamadığı zamanlarda şebeke entegrasyonundan faydalanarak aydınlatma yapmaktadır.
Yeşil alanda vakit geçirirken doğacak su ihtiyacını karşılamak maksadıyla peyzaja uygun pratik yöntemlerle toplanan suyun tüm canlılar tarafından kullanılması sağlanabilir.
Yağmur suyu toplama sistemiyle toplanan suyu depolanmış güneş enerjisi marifetiyle yeşil alan sulamasında kullanılabilir. Şebeke entegrasyonuyla da desteklenebilir.
Su tasarrufu ve tüketim maliyetlerini azaltmak için uygun mevsimlerde toplanan yağmur suyunu, gereksinim duyulduğu zamanlarda kullanılması gibi çözümleri yaygınlaştırma kapsamında, sulama suyu şeklinde değerlendirilebilir.
Temiz hava ihtiyacının toprak altına döşenen borular ve ısı geri kazanım santralleri sayesinde sağlanarak dışarıdan alınan hava yazın toprak altında bulunan serinlikten (±1° toleransla 15°), kışın ise sıcaklıktan (±1° toleransla 15°) devreye alınarak kullanılabilir.